Itu e Mana'omia pe a Fautuaina se Nofoa

Ua tatou iloa uma o le nofo faaumiumi e i ai ni aafiaga ogaoga i le soifua maloloina.O le nofo ai mo se taimi umi e mafua ai le tiga i totonu o le tino, aemaise lava i fausaga o le tui.O le tele o fa'afitauli i tua i lalo i tagata faigaluega nofonofo e feso'ota'i ma le le lelei o le mamanu o nofoa ma le le talafeagai o le nofonofo.O lea la, pe a faia ni fautuaga mo nofoa, o le soifua maloloina o lau kalani o se tasi lea e tatau ona e taula'i iai.
Ae i le avea ai ma tagata tomai faapitoa ergonomic, e mafai faapefea ona matou mautinoa o loʻo matou fautuaina le nofoa sili mo matou tagata faʻatau?I lenei pou, o le a ou faʻasoa atu mataupu faavae lautele o le mamanu o nofoa.Saili pe aisea e tatau ai ona avea le lumbar lordosis ma se tasi o au mea e ave i ai le faamuamua pe a fautuaina nofoa i tagata faʻatau, aisea e taua ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tisiketi ma le faʻaitiitia o le mamafa o maso i tua.
E leai se mea e ta'ua o se nofoa e tasi e sili ona lelei mo tagata uma, ae o lo'o i ai ni iloiloga e aofia ai pe a fautuaina se nofoa o le ofisa ergonomic ina ia mautinoa e mafai e lau tagata fa'atau ona fiafia i ana fa'amanuiaga atoatoa.Su'e mea o lo'o i lalo.
Mea e Mana'omia pe a Fautuaina se Nofoa (1)

1. Fa'alauiloa Lumbar Lordosis
A tatou sui mai se tulaga tu i se tulaga nofo, e tupu suiga faʻanatura.O le uiga o lenei mea, a e tu sa'o, o le vaega lumbar o le tua e masani lava ona pi'o i totonu.Ae peitaʻi, pe a nofo se tasi ma ogavae i le 90 tikeri, o le lumbar itulagi o le pito i tua e faʻamafola le piʻo masani ma e mafai foʻi ona faʻaogaina se pupuni faʻafefe (faʻaoga i fafo).O lenei tulaga e manatu e le lelei pe a tumau pea mo se taimi umi.Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e faʻamutaina i lenei tulaga i le aso atoa.O le mafuaʻaga lea o suʻesuʻega e uiga i tagata faigaluega nofonofo, e pei o tagata faigaluega ofisa, e masani ona lipotia le maualuga o le faʻalavelave faʻalavelave.
I lalo o tulaga masani, matou te le manaʻo e fautuaina lena tulaga i a matou tagata faʻatau aua e faʻateleina ai le mamafa i luga o tisiketi o loʻo i le va o le vetebrae o le tui.O le mea matou te fia fautuaina atu ia i latou o le nofo ma lagolagoina le lumbar spine i se tulaga e taʻua o lordosis.E tusa ai, o se tasi o mea sili e tatau ona mafaufau i ai pe a suʻeina se nofoa lelei mo lau tagata o tausia o le tatau lea ona faʻalauteleina le lumbar lordosis.
Aisea e taua tele ai lenei mea?
Ia, o disks i le va o le vetebrae e mafai ona faʻaleagaina i le mamafa tele.O le nofo e aunoa ma se lagolago i tua e fa'ateleina ai le mamafa o le tisiketi nai lo le mea na tupu a'o tu.
O le nofo le lagolagoina i se tulaga fa'apa'u i luma e fa'ateleina ai le mamafa i le 90% pe a fa'atusatusa i le tu.Ae peita'i, afai e lava le lagolago a le nofoa i le tuasivi o le tagata fa'aoga ma le aano o lo'o siomia ai a'o latou saofafai, e mafai ona tele se uta mai tua, ua, ma isi sooga.
Mea e Manatunatu i ai pe a Fautuaina se Nofoa (2)

2. Fa'aiti'itia le mamafa o le Disc
O ta'iala ma mausa e masani ona le mafai ona fa'agaloina ona e tusa lava pe fa'aaoga e le tagata o tausia le nofoa sili ona lelei ma le tele o le lagolago, e mana'omia lava ona fa'atapula'aina le aofa'i o le nofonofo i le aso.
O le isi mea e popole ai i le mamanu, e tatau i le nofoa ona fa'ataga le fegasoloa'i ma tu'uina atu auala e sui soo ai le tulaga o lau kalani i le aso faigaluega.O le a ou maulu i ituaiga nofoa e taumafai e faʻatusa le tu ma le gaioiga i le ofisa o loʻo i lalo.Ae ui i lea, o le tele o tulaga ergonomic i le lalolagi atoa o loʻo fautua mai ai o le tu i luga ma feʻaveaʻi e lelei lava pe a faʻatusatusa i le faʻalagolago i nei nofoa.
E ese mai i le tutu ma le gaoioi o tatou tino, e le mafai ona tatou tuua le pulega faainisinia pe a oo i le mamanu o nofoa.E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, o se tasi o auala e faʻaitiitia ai le mamafa o le tisiketi o le faʻaaogaina lea o se faʻalalo.E mafua ona o le fa'aaogaina o se fa'amoe fa'ata'oto e ave ai sina mamafa mai le tino pito i luga o le tagata fa'aoga, lea e fa'aitiitia ai le mamafa o lo'o fa'atupu i luga ole va'a.
O le fa'aogaina o lima e mafai ona fa'aitiitia ai le mamafa o le tisiketi.Ua fa'aalia fo'i su'esu'ega e mafai ona fa'aitiitia le mamafa i luga ole tuasivi ile 10% ole mamafa ole tino.O le mea moni, o le fetuutuuna'i lelei o lima e taua tele e tu'uina atu ai le lagolago i le tagata fa'aoga i se tulaga sili ona lelei ma aloese mai le fa'aletonu o le musculoskeletal.
Fa'aaliga: O le fa'aogaina o le lagolago lumbar e fa'aitiitia ai le mamafa o le tisiketi, fa'apea fo'i le fa'aogaina o lima.Ae ui i lea, faʻatasi ai ma se faʻavae faʻataʻoto, o le aʻafiaga o le lima lima e le taua.
E i ai auala e faʻamalo ai maso o le tua e aunoa ma le ositaulagaina o le soifua maloloina o disks.Mo se faʻataʻitaʻiga, na maua e se tasi tagata suʻesuʻe le faʻaitiitia o le gaioiga o maso i tua pe a faʻataʻoto le pito i tua i le 110 tikeri.I tua atu o lena tulaga, sa i ai sina malologa faaopoopo i na maso o le tua.O le mea e malie ai, o aʻafiaga o le lagolago lumbar i le gaioiga o maso ua faʻafefiloi.
O le a la le uiga o lenei faʻamatalaga mo oe o se faufautua ergonomics?
O le nofo sa'o i le tulimanu e 90-tikeri o le tu'u sili lea, pe o le nofo fa'atasi ma le tua e fa'ata'oto i le tulimanu 110-tikeri?
O le tagata lava ia, o le mea ou te fautuaina i aʻu tagata faʻatau o le faʻanofo pea o latou tua i le va o le 95 ma le 113 i le 115 tikeri.Ioe, e aofia ai le i ai o lena lagolago lumbar i se tulaga sili ona lelei ma o loʻo lagolagoina e Ergonomics Standards (aka ou te le tosoina lenei mea mai le ea manifinifi).
Mea e Manatunatu i ai pe a Fautuaina se Nofoa (3)

3. Fa'aiti'itia le utaina
O le tino o le tagata e leʻi fuafuaina e nofo i se tulaga e tasi mo se vaitaimi tumau.O tisiketi i le va o le vetebrae e faʻalagolago i suiga o le mamafa e maua ai meaʻai ma aveese mea leaga.E leai fo'i se sapalai toto o nei tisiketi, o lea e fesuia'i ai vai e ala i le osmotic pressure.
O le a le uiga o lenei mea moni o le tumau i le tulaga e tasi, e tusa lava pe foliga mai e toʻa i le amataga, o le a faʻaitiitia ai le felauaiga o meaʻai ma fesoasoani i le faʻalauteleina o gaioiga faʻaleagaina i se taimi umi!
O aʻafiaga o le nofo i se tulaga e tasi mo se taimi umi:
1. E fa'aolaina ai le utaina o le tua ma musele o tauau, lea e mafai ona i'u ai i tiga, tiga, ma ga'o.
2. E mafua ai le taofiofia o le tafe toto i vae, lea e mafai ona mafua ai le fula ma le le mautonu.
O le nofo fa'amalosi e fesoasoani e fa'aitiitia le mamafa o le uta ma fa'aleleia le tafe toto.Ina ua faʻafeiloaʻi nofoa faʻamalosi, na suia le mamanu o nofoa ofisa.O nofoa fa'atauva'a ua fa'atauina e fai ma pulu siliva e fa'amalieina ai le soifua maloloina ole ivi.O le mamanu o le nofoa e mafai ona faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o le tuʻufaʻatasia e ala i le faʻatagaina o lena tagata faʻaoga e luelue i luga o le nofoa ma faia ni faʻasologa eseese.
O le mea ou te manaʻo e fautuaina i aʻu tagata faʻatau e faʻamalosia le nofonofo malosi o le faʻaogaina lea o se tulaga faʻafefe fua, pe a talafeagai.O le taimi lea o le nofoa o loʻo i totonu o se faʻagasologa faʻasolosolo, ma e le o lokaina i le tulaga.O lenei mea e mafai ai e le tagata fa'aoga ona fetu'una'i tulimanu o le nofoa ma le pito i tua e fetaui ma o latou tulaga nofo.I lenei tulaga, o le nofoa e malosi, ma o le pito i tua e ofoina atu le lagolago faifaipea a'o gaoioi ma le tagata fa'aoga.E pei la o se nofoa faaluelue.

Manatu Faaopoopo
Po'o le a lava le nofoa o le ofisa ergonomic matou te fautuaina i a matou tagata fa'atau i se iloiloga, e foliga mai o le a latou le toe fetuunaia lena nofoa.I le avea ai ma se manatu mulimuli, ou te fiafia ia te oe e mafaufau ma faʻatino nisi o auala e taua mo au tagata faʻatau ma faigofie mo i latou ona iloa pe faʻapefea ona latou faia fetuunaiga nofoa latou lava, faʻamautinoa ua faʻatulagaina e tusa ai ma o latou manaʻoga, ma o le a faʻaauau pea ona faia mo se taimi umi.Afai ei ai ni ou manatu, ou te fiafia e faʻalogo i ai i le vaega o faʻamatalaga i lalo.
Afai e te mana'o e a'oa'o atili e uiga i mea fa'aonaponei ergonomic ma fa'afefea ona fa'atupuina lau pisinisi faufautua ergonomic, saini i le lisi fa'atali mo le polokalame Accelerate.Ou te tatalaina le lesitala i le faaiuga o Iuni 2021. O le a ou faia foi aʻoaʻoga snazzy aʻo leʻi tatalaina.


Taimi meli: Sep-02-2023